Volgens de Indian Bullion Market Association kunnen de verkopen in het jaar tot en met 31 maart 350 tot 400 ton bedragen, waar dat een jaar eerder nog ongeveer 550 ton was.

President Anjani Sinha van de Indian Bullion Market Association signaleert dat de import van goud in India in de afgelopen drie tot vier maanden zo ongeveer zijn gehalveerd.

De goudprijs bereikte een nieuwe historische piek in dollars op 1265,30 dollar op 21 juni. Citigroup meldde eerder al in een rapport dat de stijging van de goudprijs de vraag naar goud voor juwelen fors heeft afgeremd.

Sinha verwacht dat de vraag naar goud in zijn land nog wel twee tot drie maanden zwak zal blijven. Daarna kan de vraag weer aantrekken als gevolg van de feestperiode en het huwelijksseizoen in India.

Vinod Hayagriv, chairman van de All India Gems & Jewellery Trade Federation, verwacht dat de vraag naar goud weer zal stijgen wanneer de goudprijs minder volatiel wordt. De juwelensector is goed voor ongeveer 75% van de Indische vraag naar goud.

Volgens de Indian Bullion Market Association kunnen de verkopen in het jaar tot en met 31 maart 350 tot 400 ton bedragen, waar dat een jaar eerder nog ongeveer 550 ton was. President Anjani Sinha van de Indian Bullion Market Association signaleert dat de import van goud in India in de afgelopen drie tot vier maanden zo ongeveer zijn gehalveerd. De goudprijs bereikte een nieuwe historische piek in dollars op 1265,30 dollar op 21 juni. Citigroup meldde eerder al in een rapport dat de stijging van de goudprijs de vraag naar goud voor juwelen fors heeft afgeremd. Sinha verwacht dat de vraag naar goud in zijn land nog wel twee tot drie maanden zwak zal blijven. Daarna kan de vraag weer aantrekken als gevolg van de feestperiode en het huwelijksseizoen in India. Vinod Hayagriv, chairman van de All India Gems & Jewellery Trade Federation, verwacht dat de vraag naar goud weer zal stijgen wanneer de goudprijs minder volatiel wordt. De juwelensector is goed voor ongeveer 75% van de Indische vraag naar goud.