Steeds meer goudhandelaren zien een stijging van de goudprijs niet meer zitten, zo blijkt uit een rondvraag. Ze zijn voor de eerste keer bearish geworden op het goud, dit in reactie op het bericht dat de Amerikaanse centrale bank voorlopig geen verdere verruiming van de monetaire politiek meer overweegt.

Bloomberg hield een rondvraag bij 29 analisten en 15 daarvan bleken te verwachten dat de goudprijs in de komende dagen verder gaat verzwakken. Ook het India-verhaal is een factor die in de goudhandel niet mag onderschat worden. Daar staken de goudhandelaren nog steeds

Indische import van goud kan met 80% dalen

De Indische import van goud kan in maart met 80% dalen, zo vreest de Bombay Bullion Association. In het tweede kwartaal kan de import met 40% dalen. De Indische juweliers verkopen meer goud dan de Australische en Amerikaanse mijnen in één jaar kunnen produceren.

Carole Ferguson, analiste bij Fairfax IS in Londen, is van mening dat goud dit jaar iets van zijn glans heeft verloren. Wanneer de stakingen bij de Indische juweliers lang duurt, kan dit de druk op de goudprijs verder doen toenemen. Het belang van de Indische goudmarkt mag namelijk niet worden onderschat.

Steeds meer goudhandelaren zien een stijging van de goudprijs niet meer zitten, zo blijkt uit een rondvraag. Ze zijn voor de eerste keer bearish geworden op het goud, dit in reactie op het bericht dat de Amerikaanse centrale bank voorlopig geen verdere verruiming van de monetaire politiek meer overweegt. Bloomberg hield een rondvraag bij 29 analisten en 15 daarvan bleken te verwachten dat de goudprijs in de komende dagen verder gaat verzwakken. Ook het India-verhaal is een factor die in de goudhandel niet mag onderschat worden. Daar staken de goudhandelaren nog steeds Indische import van goud kan met 80% dalen De Indische import van goud kan in maart met 80% dalen, zo vreest de Bombay Bullion Association. In het tweede kwartaal kan de import met 40% dalen. De Indische juweliers verkopen meer goud dan de Australische en Amerikaanse mijnen in één jaar kunnen produceren. Carole Ferguson, analiste bij Fairfax IS in Londen, is van mening dat goud dit jaar iets van zijn glans heeft verloren. Wanneer de stakingen bij de Indische juweliers lang duurt, kan dit de druk op de goudprijs verder doen toenemen. Het belang van de Indische goudmarkt mag namelijk niet worden onderschat.