De prijsval was er rechtstreeks verantwoordelijk voor dat de bekende miljardair John Paulson zijn posities in het goud halveerde. Paulson deed dat voor het eerst sinds 2011 en blijkbaar was dit het sein waar de markt op zat te wachten om in het goud te stappen.

Volgens de World Gold Council is de consumentenvraag naar goud in het tweede kwartaal met 53% gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Op basis van de huidige stand van de goudprijs zou 2013 het eerste jaar kunnen worden dat de goudprijs daalt.

De prijsval was er rechtstreeks verantwoordelijk voor dat de bekende miljardair John Paulson zijn posities in het goud halveerde. Paulson deed dat voor het eerst sinds 2011 en blijkbaar was dit het sein waar de markt op zat te wachten om in het goud te stappen. Volgens de World Gold Council is de consumentenvraag naar goud in het tweede kwartaal met 53% gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Op basis van de huidige stand van de goudprijs zou 2013 het eerste jaar kunnen worden dat de goudprijs daalt.