Het toegenomen pessimisme heeft te maken met de vrees dat economisch herstel van de Verenigde Staten tot in China de vraag naar goud zal doen dalen. Bloomberg ondervroeg 34 analisten en daarvan verwachtten er maar liefst 20 een verdere daling van de goudprijs.

Bekende hedge fund beheerders als George Soros en Louis Moore Bacon verlaagden onlangs hun posities in exchange-traded products gedekt door goud. Ook de grote institutionele beleggers zijn dus blijkbaar de hoop op een snelle stijging van de goudprijs kwijtgeraakt.

Het toegenomen pessimisme heeft te maken met de vrees dat economisch herstel van de Verenigde Staten tot in China de vraag naar goud zal doen dalen. Bloomberg ondervroeg 34 analisten en daarvan verwachtten er maar liefst 20 een verdere daling van de goudprijs. Bekende hedge fund beheerders als George Soros en Louis Moore Bacon verlaagden onlangs hun posities in exchange-traded products gedekt door goud. Ook de grote institutionele beleggers zijn dus blijkbaar de hoop op een snelle stijging van de goudprijs kwijtgeraakt.