12 van de 18 ondervraagde handelaren (67%) rekent er op dat de goudprijs volgende week opnieuw gaat stijgen. Aanleiding is de verwachting dat de valuta-oorlog nog niet achter de rug is.

George Gero, vice president global futures bij RBC Capital Markets, verwacht dat de Japanse centrale bank al dit weekend gaat beginnen maatregelen te treffen om de stijging van de yen aft e remmen.

Gisteren werd een nieuwe recordprijs opgetekend op 1366 dollar en dat niveau zou doorbroken kunnen worden wanneer er geen opossing wordt gevonden voor de spanningen op de valutamarkten.

12 van de 18 ondervraagde handelaren (67%) rekent er op dat de goudprijs volgende week opnieuw gaat stijgen. Aanleiding is de verwachting dat de valuta-oorlog nog niet achter de rug is. George Gero, vice president global futures bij RBC Capital Markets, verwacht dat de Japanse centrale bank al dit weekend gaat beginnen maatregelen te treffen om de stijging van de yen aft e remmen. Gisteren werd een nieuwe recordprijs opgetekend op 1366 dollar en dat niveau zou doorbroken kunnen worden wanneer er geen opossing wordt gevonden voor de spanningen op de valutamarkten.