Mark O'Byrne, executive director bij brokerage GoldCore Ltd. in Dublin, is van mening dat er momenteel een cocktail van factoren een verdere stijging van de goudprijs laat vermoeden.

Hij zet een aantal van die factoren even op een rijtje: lage rentevoeten, speculatie dat de FED haar politiek van monetaire verruiming nog gaat uitbreiden, de strijd op de valutamarkten enzovoort.

Een aantal van die factoren gaan alleszins op korte en middellange termijn blijven spelen, zodat niets een verdere stijging van de goudprijs in de weg staat.

Uit een rondvraag bij handelaren op de COMEX blijkt dat het geloof in een verdere stijging van de goudprijs nog steeds erg groot is.

Mark O'Byrne, executive director bij brokerage GoldCore Ltd. in Dublin, is van mening dat er momenteel een cocktail van factoren een verdere stijging van de goudprijs laat vermoeden. Hij zet een aantal van die factoren even op een rijtje: lage rentevoeten, speculatie dat de FED haar politiek van monetaire verruiming nog gaat uitbreiden, de strijd op de valutamarkten enzovoort. Een aantal van die factoren gaan alleszins op korte en middellange termijn blijven spelen, zodat niets een verdere stijging van de goudprijs in de weg staat. Uit een rondvraag bij handelaren op de COMEX blijkt dat het geloof in een verdere stijging van de goudprijs nog steeds erg groot is.