Het betreft ATM's die goudstaven verkopen. De machines worden door een Duits bedrijf geïnstalleerd. Dat rekent op een inslaand succes, gezien de grote populariteit van goud bij de beleggers.

Thomas Geissler, uitvinder van de Gold to Go brand en chief executive bij Ex Oriente Lux, zei op de London Bullion Market Association conference dat zijn bedrijf volgend jaar een paar honderd van deze goudautomaten op de markt wil brengen.

Gold to Go plaatste zijn eerste ATM in Abu Dhabi's Emirates Palace hotel in mei. De machines staan nu opgesteld in luxehotels in Abu Dhabi, Bergamo en Madrid. Ook op verschillende plaatsen in Duitsland kan er zo goud gekocht worden.

Geissler mikt voor dit jaar op 35 machines, maar dat aantal zal volgend jaar fors worden opgedreven. Elke 10 minuten wordt de goudprijs geupdated, zodat de koper steeds de marktprijs krijgt. Er zijn staafjes van 1, 5 en 10 gram verkrijgbaar, evenals 1 ounce-staafje. Daarnaast ook Krugerrands, Kangaroos en Canadese Maple Leafs.

Het betreft ATM's die goudstaven verkopen. De machines worden door een Duits bedrijf geïnstalleerd. Dat rekent op een inslaand succes, gezien de grote populariteit van goud bij de beleggers. Thomas Geissler, uitvinder van de Gold to Go brand en chief executive bij Ex Oriente Lux, zei op de London Bullion Market Association conference dat zijn bedrijf volgend jaar een paar honderd van deze goudautomaten op de markt wil brengen. Gold to Go plaatste zijn eerste ATM in Abu Dhabi's Emirates Palace hotel in mei. De machines staan nu opgesteld in luxehotels in Abu Dhabi, Bergamo en Madrid. Ook op verschillende plaatsen in Duitsland kan er zo goud gekocht worden. Geissler mikt voor dit jaar op 35 machines, maar dat aantal zal volgend jaar fors worden opgedreven. Elke 10 minuten wordt de goudprijs geupdated, zodat de koper steeds de marktprijs krijgt. Er zijn staafjes van 1, 5 en 10 gram verkrijgbaar, evenals 1 ounce-staafje. Daarnaast ook Krugerrands, Kangaroos en Canadese Maple Leafs.