De tijd is voorbij dat iedereen in de sector geld kon verdienen, het laag hangende fruit is allemaal geplukt. De boodschap van Yu klinkt bepaald onheilspellend, want het ziet er naar uit dat heel wat bedrijven uit de bouwsector in de komende maanden failliet dreigen te gaan.

De Chinese overheid heeft volgens hem nog niet goed begrepen hoe ernstig de situatie wel is. De huidige terugval op de vastgoedmarkt is volgens Yu ernstiger dan die in 2008. Yu zou het ongepast vinden wanneer de overheid een handje kwam toesteken om de belangrijkste bedrijven van de ondergang te redden.

De tijd is voorbij dat iedereen in de sector geld kon verdienen, het laag hangende fruit is allemaal geplukt. De boodschap van Yu klinkt bepaald onheilspellend, want het ziet er naar uit dat heel wat bedrijven uit de bouwsector in de komende maanden failliet dreigen te gaan. De Chinese overheid heeft volgens hem nog niet goed begrepen hoe ernstig de situatie wel is. De huidige terugval op de vastgoedmarkt is volgens Yu ernstiger dan die in 2008. Yu zou het ongepast vinden wanneer de overheid een handje kwam toesteken om de belangrijkste bedrijven van de ondergang te redden.