David Lennox, goudanalist bij Fat Prophets in Sidney, stelt vast dat de goudprijs gevangen zit tussen hamer een aambeeld. Wanneer de macro-economische indicatoren meevallen denkt de goudmarkt dat de Amerikaanse economie fout loopt en stijgt de goudprijs.

Vallen de macro-economische indicatoren mee, dan stijgt daarentegen de goudprijs. De onzekerheid op de markt zal volgens Lennox blijven duren totdat uiteindelijk duidelijk zal zijn wanneer de Amerikaanse centrale bank nu daadwerkelijk zal gaan taperen.

David Lennox, goudanalist bij Fat Prophets in Sidney, stelt vast dat de goudprijs gevangen zit tussen hamer een aambeeld. Wanneer de macro-economische indicatoren meevallen denkt de goudmarkt dat de Amerikaanse economie fout loopt en stijgt de goudprijs. Vallen de macro-economische indicatoren mee, dan stijgt daarentegen de goudprijs. De onzekerheid op de markt zal volgens Lennox blijven duren totdat uiteindelijk duidelijk zal zijn wanneer de Amerikaanse centrale bank nu daadwerkelijk zal gaan taperen.