De hoeveelheid goud onder beheer van de trackers die in het metaal investeren, bleef vorige week stabiel rond 2070 ton.

De US Mint liet weten dat in het eerste kwartaal maar liefst 387 ton aan zilveren munten werden verkocht. Nooit eerder was de verkoop van zilveren munten zo groot. In Peru nam de zilverproductie in februari met 3,1 procent op jaarbasis af naar 266 ton.

Voor goud was er zelfs een achteruitgang met 16,6 procent tot 12,5 ton. De Australische goudproducent Newcrest Mining besliste om de activiteiten in de Bonikro goudmijn in Ivoorkust tijdelijk te staken omwille van de militaire onrust in het gebied.

De hoeveelheid goud onder beheer van de trackers die in het metaal investeren, bleef vorige week stabiel rond 2070 ton. De US Mint liet weten dat in het eerste kwartaal maar liefst 387 ton aan zilveren munten werden verkocht. Nooit eerder was de verkoop van zilveren munten zo groot. In Peru nam de zilverproductie in februari met 3,1 procent op jaarbasis af naar 266 ton. Voor goud was er zelfs een achteruitgang met 16,6 procent tot 12,5 ton. De Australische goudproducent Newcrest Mining besliste om de activiteiten in de Bonikro goudmijn in Ivoorkust tijdelijk te staken omwille van de militaire onrust in het gebied.