Dat heeft onder andere ook gevolgen gehad voor de Gold-Silver Ratio, die goud-zilver ratio is nu gestegen tot het hoogste punt in drie jaar.

Volgens analist Rosenberg van Gluskin Sheff gold de ratio in het verleden steeds als een duidelijk signaal voor een verhoogde risk-off houding bij de beleggers.

Het zou met andere woorden betekenen dat de beleggers opnieuw voorzichtiger zijn geworden en dat belooft niet veel goeds voor de beurzen.

Alles draait in dit geval om zilver, dat heel wat industriële toepassingen heeft. Een lagere zilverprijs kan betekenen dat de economie aan het verzwakken is.

Dat heeft onder andere ook gevolgen gehad voor de Gold-Silver Ratio, die goud-zilver ratio is nu gestegen tot het hoogste punt in drie jaar. Volgens analist Rosenberg van Gluskin Sheff gold de ratio in het verleden steeds als een duidelijk signaal voor een verhoogde risk-off houding bij de beleggers. Het zou met andere woorden betekenen dat de beleggers opnieuw voorzichtiger zijn geworden en dat belooft niet veel goeds voor de beurzen. Alles draait in dit geval om zilver, dat heel wat industriële toepassingen heeft. Een lagere zilverprijs kan betekenen dat de economie aan het verzwakken is.