Maar de belangrijkste reden waarom de goudprijs zo zwak blijft, moet waarschijnlijk bij de centrale banken worden gezocht. Die hebben het financieel systeem overvloedig met liquiditeiten besproeid. De Bank of Japan alleen al wil 1400 miljard dollar in de economie pompen in de komende twee jaar.

Ook de Amerikaanse centrale bank doet vrolijk mee en het optreden van de FED krijgt van de financiële markten het voordeel van de twijfel.

Dat vertaalt zich onder andere in het feit dat de dollar sterk blijft en zolang de dollar sterk blijft is de kans klein dat het goud zal outperformen. Veel analisten geven zelfs het advies om de posities in goud bij een opwaartse beweging verder af te bouwen.

Maar de belangrijkste reden waarom de goudprijs zo zwak blijft, moet waarschijnlijk bij de centrale banken worden gezocht. Die hebben het financieel systeem overvloedig met liquiditeiten besproeid. De Bank of Japan alleen al wil 1400 miljard dollar in de economie pompen in de komende twee jaar. Ook de Amerikaanse centrale bank doet vrolijk mee en het optreden van de FED krijgt van de financiële markten het voordeel van de twijfel. Dat vertaalt zich onder andere in het feit dat de dollar sterk blijft en zolang de dollar sterk blijft is de kans klein dat het goud zal outperformen. Veel analisten geven zelfs het advies om de posities in goud bij een opwaartse beweging verder af te bouwen.