Samen met de gematigde inflatie zal dat de obligatierentes laag houden, zeker in de eurozone waar de ondermaatse groei die tendens alleen maar zal bevestigen.

Een forse renteopstoot, met bijhorend koersverlies op obligaties, zit er dan ook niet meteen in.

Anderzijds is het opbrengstpotentieel van klassieke overheidsobligaties vrij laag gezakt. Ondertussen duiken meer en meer vragen op over de langetermijnimplicaties van het huidige monetaire beleid. Tegen die achtergrond kan de goudprijs nog gevoelig hoger klimmen.

Zolang er twijfel blijft over hoe centrale bankiers hun beleid op termijn opnieuw gaan normaliseren en zolang er geen perspectief is op een echte oplossing voor de eurocrisis, blijft er potentieel voor de goudprijs.

Samen met de gematigde inflatie zal dat de obligatierentes laag houden, zeker in de eurozone waar de ondermaatse groei die tendens alleen maar zal bevestigen. Een forse renteopstoot, met bijhorend koersverlies op obligaties, zit er dan ook niet meteen in. Anderzijds is het opbrengstpotentieel van klassieke overheidsobligaties vrij laag gezakt. Ondertussen duiken meer en meer vragen op over de langetermijnimplicaties van het huidige monetaire beleid. Tegen die achtergrond kan de goudprijs nog gevoelig hoger klimmen. Zolang er twijfel blijft over hoe centrale bankiers hun beleid op termijn opnieuw gaan normaliseren en zolang er geen perspectief is op een echte oplossing voor de eurocrisis, blijft er potentieel voor de goudprijs.