Goud is in India, de grootste consument van het edelmetaal in de wereld, als gevolg van de koersval bij de rupee voor de man in de straat buitengewoon duur geworden. Maar het ergste is mogelijk achter de rug, want de Indische centrale bank doet haar uiterste best om de koersval bij de rupee af te remmen.

De Reserve Bank of India heeft bijvoorbeeld de handel in derivaten op de Indische financiële markten aan banden gelegd. Een zwakke munt dreigt namelijk meer inflatie te importeren en dat is iets wat de Indische economie momenteel kan missen als kiespijn.

Goud is in India, de grootste consument van het edelmetaal in de wereld, als gevolg van de koersval bij de rupee voor de man in de straat buitengewoon duur geworden. Maar het ergste is mogelijk achter de rug, want de Indische centrale bank doet haar uiterste best om de koersval bij de rupee af te remmen. De Reserve Bank of India heeft bijvoorbeeld de handel in derivaten op de Indische financiële markten aan banden gelegd. Een zwakke munt dreigt namelijk meer inflatie te importeren en dat is iets wat de Indische economie momenteel kan missen als kiespijn.