De verbetering van de Chinese economie heeft tot gevolg dat de vraag naar goud op jaarbasis met 54% is gestegen. Andere positieve factoren zijn de oplopende spanningen in het Midden-Oosten, een mogelijk uitstel van de tapering in de Verenigde Staten en krapte op de markt voor fysiek goud.

Een factor die volgens Dudas en Jain echter vaak over het hoofd wordt gezien is die van de short-covering. Een aantal institutionele beleggers staan nog steeds short op het goud en zullen worden gedwongen om die posities te sluiten naarmate de goudprijs verder stijgt.

De verbetering van de Chinese economie heeft tot gevolg dat de vraag naar goud op jaarbasis met 54% is gestegen. Andere positieve factoren zijn de oplopende spanningen in het Midden-Oosten, een mogelijk uitstel van de tapering in de Verenigde Staten en krapte op de markt voor fysiek goud. Een factor die volgens Dudas en Jain echter vaak over het hoofd wordt gezien is die van de short-covering. Een aantal institutionele beleggers staan nog steeds short op het goud en zullen worden gedwongen om die posities te sluiten naarmate de goudprijs verder stijgt.