De goudprijs noteerde vanmorgen weer wat lager, waarbij de hausse-motor bij dit edelmetaal duidelijk blijft sputteren. De bewegingen in de goudprijs blijven afhankelijk van die in de dollarkoers.

In Melbourne werd er gehandeld aan 1339,95 dollar per troy ounce, voordat de goudprijs weer terugviel richting 1337 dollar. Het recordniveau van 1387,35 dollar dateert nog steeds van 14 oktober. Gisteren steeg de goudprijs met 1,40%.

Ben Westmore, minerals and energy econoom bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de reden waarom nu goud wordt gekocht onderliggende bezorgdheid over de dollar is. De huidige onzekerheid kan verdwijnen na de FED-meeting van volgende week.

De goudprijs noteerde vanmorgen weer wat lager, waarbij de hausse-motor bij dit edelmetaal duidelijk blijft sputteren. De bewegingen in de goudprijs blijven afhankelijk van die in de dollarkoers. In Melbourne werd er gehandeld aan 1339,95 dollar per troy ounce, voordat de goudprijs weer terugviel richting 1337 dollar. Het recordniveau van 1387,35 dollar dateert nog steeds van 14 oktober. Gisteren steeg de goudprijs met 1,40%. Ben Westmore, minerals and energy econoom bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de reden waarom nu goud wordt gekocht onderliggende bezorgdheid over de dollar is. De huidige onzekerheid kan verdwijnen na de FED-meeting van volgende week.