Vanmorgen werd voor een troy ounce goud 1411,85 dollar betaald, of 1% minder dan het slotniveau van gisteren in New York. Hierbij moet ook rekening worden gehouden met de evolutie van de dollarkoers.

De Dollar Index steeg vanmorgen met bijna een half procent. Goud beweegt meestal in de tegenovergestelde richting als de dollar. De goudprijs bereikte op 7 maart een piekkoers op 1444,95 dollar.

Chae Un Soo, in Seoel trader voor KEB Futures Co, is van mening dat de goudprijs evenals die van andere grondstoffen in toenemende mate onder druk kan komen te staan.

Vanmorgen werd voor een troy ounce goud 1411,85 dollar betaald, of 1% minder dan het slotniveau van gisteren in New York. Hierbij moet ook rekening worden gehouden met de evolutie van de dollarkoers. De Dollar Index steeg vanmorgen met bijna een half procent. Goud beweegt meestal in de tegenovergestelde richting als de dollar. De goudprijs bereikte op 7 maart een piekkoers op 1444,95 dollar. Chae Un Soo, in Seoel trader voor KEB Futures Co, is van mening dat de goudprijs evenals die van andere grondstoffen in toenemende mate onder druk kan komen te staan.