In mei alleen zou het gaan om 240 ton, in de eerste zes maanden van dit jaar is sprake van een hoeveelheid van 797 ton. Dat betekent dat aan het huidige tempo dit jaar 17x meer goud zou worden overgebracht dan tijdens het volledige kalenderjaar 2012 het geval was.

De vraag is natuurlijk waarom dat goud wordt overgebracht. Macquarie heeft niet dadelijk een antwoord op deze vraag, maar sluit niet uit dat het goud vanuit Zwitserland naar Azië wordt overgebracht. Zo grijpt in alle stilte een verhuis van de goudvoorraden van het westen naar het oosten plaats.

In mei alleen zou het gaan om 240 ton, in de eerste zes maanden van dit jaar is sprake van een hoeveelheid van 797 ton. Dat betekent dat aan het huidige tempo dit jaar 17x meer goud zou worden overgebracht dan tijdens het volledige kalenderjaar 2012 het geval was. De vraag is natuurlijk waarom dat goud wordt overgebracht. Macquarie heeft niet dadelijk een antwoord op deze vraag, maar sluit niet uit dat het goud vanuit Zwitserland naar Azië wordt overgebracht. Zo grijpt in alle stilte een verhuis van de goudvoorraden van het westen naar het oosten plaats.