Deze evolutie wordt in China met argusogen gevolgd en de autoriteiten in Beijing zijn alleszins niet van plan om werkloos langs de zijlijn toe te zien hoe het experiment fout afloopt. De aankopen van goud op grote schaal door China bewijzen dat het land het zaakje niet meer vertrouwen.

Voor China is goud een verzekering tegen een waardeverlies van het geld, de aankopen van goud geven het land een vorm van verzekering tegen een faling van de politiek van de westerse centrale banken. China is kapitaalkrachtig genoeg om een dam op te werpen tegen de catastrofale monetaire politiek van de westerse centrale banken, aldus Tyler Durden van Zero Hedge.

Deze evolutie wordt in China met argusogen gevolgd en de autoriteiten in Beijing zijn alleszins niet van plan om werkloos langs de zijlijn toe te zien hoe het experiment fout afloopt. De aankopen van goud op grote schaal door China bewijzen dat het land het zaakje niet meer vertrouwen. Voor China is goud een verzekering tegen een waardeverlies van het geld, de aankopen van goud geven het land een vorm van verzekering tegen een faling van de politiek van de westerse centrale banken. China is kapitaalkrachtig genoeg om een dam op te werpen tegen de catastrofale monetaire politiek van de westerse centrale banken, aldus Tyler Durden van Zero Hedge.