Die stelde dat de stijging van geïmporteerde goederen - waaronder op de eerste plaats natuurlijk grondstoffen - de inflatiedruk doen toenemen. Die inflatiedruk kan niet langer genegeerd worden.

Normaal zou goud moeten profiteren van meer inflatie, maar Lorenzo Bini Smaghi sloot niet uit dat de basisrente in Europa wel eens sneller dan verwacht zou kunnen worden verhoogd.

Het goud viel donderdag terug onder het niveau van 1320 dollar, onder andere omdat veel grote beleggers hun posities in edelmetalen afbouwden. Onder SPDR Gold Trust bouwde de posities in goud fors af.

Die stelde dat de stijging van geïmporteerde goederen - waaronder op de eerste plaats natuurlijk grondstoffen - de inflatiedruk doen toenemen. Die inflatiedruk kan niet langer genegeerd worden. Normaal zou goud moeten profiteren van meer inflatie, maar Lorenzo Bini Smaghi sloot niet uit dat de basisrente in Europa wel eens sneller dan verwacht zou kunnen worden verhoogd. Het goud viel donderdag terug onder het niveau van 1320 dollar, onder andere omdat veel grote beleggers hun posities in edelmetalen afbouwden. Onder SPDR Gold Trust bouwde de posities in goud fors af.