Sprott is van mening dat Europa, de Verenigde Staten en Canada zich grote zorgen moeten maken over deze transfers. Hij vermoedt namelijk dat er sprake is van de verkoop van goud dat in het bezit is van de centrale banken. Die begrijpen maar al te goed dat de financiële crisis nog niet voorbij is.

De centrale banken reageren op een ongepaste manier, aldus Sprott. Door hun gebrek aan verantwoordelijkheid wordt de basis onder het muntstelsel ondermijnd, waardoor echte activa zoals goud alleen maar in waarde kunnen stijgen. Sprott vraagt zich af waarom dit nog niet blijkt uit de evolutie van de goud- en zilverprijs.

Sprott is van mening dat Europa, de Verenigde Staten en Canada zich grote zorgen moeten maken over deze transfers. Hij vermoedt namelijk dat er sprake is van de verkoop van goud dat in het bezit is van de centrale banken. Die begrijpen maar al te goed dat de financiële crisis nog niet voorbij is. De centrale banken reageren op een ongepaste manier, aldus Sprott. Door hun gebrek aan verantwoordelijkheid wordt de basis onder het muntstelsel ondermijnd, waardoor echte activa zoals goud alleen maar in waarde kunnen stijgen. Sprott vraagt zich af waarom dit nog niet blijkt uit de evolutie van de goud- en zilverprijs.