De spanning rond de Oekraïne blijft namelijk aanwezig en dergelijke geopolitieke spanningen zijn in normale omstandigheden een geschikte bodem voor een hausse bij het goud. Die opwaartse beweging is tot dusver dus uitgebleven en dat stemt ergens wel tot ongerustheid.

Heeft het goud zijn beste pijlen al verschoten? Dat zal in de komende dagen en weken moeten duidelijk worden. Het is in ieder geval niet bepaald een teken van kracht dat de goudprijs niet langer meer reageert op de problemen die zich in het oosten van Europa voordoen. Na de correctie van gisteren kostte een troy ounce goud vanmorgen opnieuw meer dan 1315 dollar.

De spanning rond de Oekraïne blijft namelijk aanwezig en dergelijke geopolitieke spanningen zijn in normale omstandigheden een geschikte bodem voor een hausse bij het goud. Die opwaartse beweging is tot dusver dus uitgebleven en dat stemt ergens wel tot ongerustheid. Heeft het goud zijn beste pijlen al verschoten? Dat zal in de komende dagen en weken moeten duidelijk worden. Het is in ieder geval niet bepaald een teken van kracht dat de goudprijs niet langer meer reageert op de problemen die zich in het oosten van Europa voordoen. Na de correctie van gisteren kostte een troy ounce goud vanmorgen opnieuw meer dan 1315 dollar.