Daar ligt een belangrijke weerstand en wanneer die wordt doorbroken kan het goud klaar zijn voor een herstelperiode. De kans dat de uitbraak zal lukken, wordt echter met de dag kleiner. Wanneer de uitbraak niet lukt, kan een terugval richting 1000-1100 dollar volgen.

Op macro-economisch vlak was er vandaag de publicatie van de Amerikaanse kleinhandelsverkopen voor de maand juni. Die stegen minder snel dan verwacht, wat nogmaals wijst in de richting van een vertraging in de economische groei. Daardoor zal de FED mogelijk haar tapering-plannen uitstellen.

Daar ligt een belangrijke weerstand en wanneer die wordt doorbroken kan het goud klaar zijn voor een herstelperiode. De kans dat de uitbraak zal lukken, wordt echter met de dag kleiner. Wanneer de uitbraak niet lukt, kan een terugval richting 1000-1100 dollar volgen. Op macro-economisch vlak was er vandaag de publicatie van de Amerikaanse kleinhandelsverkopen voor de maand juni. Die stegen minder snel dan verwacht, wat nogmaals wijst in de richting van een vertraging in de economische groei. Daardoor zal de FED mogelijk haar tapering-plannen uitstellen.