Het plan om een deel van de goudvoorraad te verkopen werd in september 2009 voorgesteld. Meer dan de helft van het IMF-goud werd gekocht door landen als India, Sri Lanka, Mauritius en Bangladesh.

Peter Richardson, chief metals economist bij Morgan Stanley in Melbourne, is van mening dat de laatste overhang boven de markt is weggevallen. Daardoor kan de weg open worden gegooid voor een nieuwe stijgingsfase bij het goud.

Vanmorgen werd voor een troy ounce goud in Singapore 1391,02 dollar betaald, of een stijging met 0,40% in vergelijking met het slotniveau van gisterenavond in New York.

Het plan om een deel van de goudvoorraad te verkopen werd in september 2009 voorgesteld. Meer dan de helft van het IMF-goud werd gekocht door landen als India, Sri Lanka, Mauritius en Bangladesh. Peter Richardson, chief metals economist bij Morgan Stanley in Melbourne, is van mening dat de laatste overhang boven de markt is weggevallen. Daardoor kan de weg open worden gegooid voor een nieuwe stijgingsfase bij het goud. Vanmorgen werd voor een troy ounce goud in Singapore 1391,02 dollar betaald, of een stijging met 0,40% in vergelijking met het slotniveau van gisterenavond in New York.