Sindsdien ging het zijwaarts in een brede horizontale correctie.

Op de weekgrafiek is volgens Van Herck te zien dat er een sterke steun op 1522 dollar is.

Een niveau dat al verscheidene keren werd getest maar steeds standhield. Een neerwaartse doorbraak kan nog steeds maar zou geen afbreuk doen aan het koerspatroon van de afgelopen 18 maanden.

Het is naar de mening van Van Herck een horizontaal consolidatiepatroon dan na voltooiing tot een hernieuwde stijging van de goudprijs richting 2.000 dollar zal leiden (of op zijn minst een evenaring van de top van 1.921 dollar).

Merk op dat de RSI-indicator tot zeer lage niveaus is teruggevallen en een koopsignaal geeft.

Op de daggrafiek merkt Van Herck reeds een positieve divergentie tussen de goudprijs en de RSI-indicator op: een stijging boven de horizontale weerstand van 1.620 dollar is naar alle waarschijnlijkheid de bevestiging dat de correctie achter de rug is. Van Herck koopt de GLD tracker om het potentieel van de goudprijs te bespelen.

Sindsdien ging het zijwaarts in een brede horizontale correctie. Op de weekgrafiek is volgens Van Herck te zien dat er een sterke steun op 1522 dollar is. Een niveau dat al verscheidene keren werd getest maar steeds standhield. Een neerwaartse doorbraak kan nog steeds maar zou geen afbreuk doen aan het koerspatroon van de afgelopen 18 maanden. Het is naar de mening van Van Herck een horizontaal consolidatiepatroon dan na voltooiing tot een hernieuwde stijging van de goudprijs richting 2.000 dollar zal leiden (of op zijn minst een evenaring van de top van 1.921 dollar). Merk op dat de RSI-indicator tot zeer lage niveaus is teruggevallen en een koopsignaal geeft. Op de daggrafiek merkt Van Herck reeds een positieve divergentie tussen de goudprijs en de RSI-indicator op: een stijging boven de horizontale weerstand van 1.620 dollar is naar alle waarschijnlijkheid de bevestiging dat de correctie achter de rug is. Van Herck koopt de GLD tracker om het potentieel van de goudprijs te bespelen.