David Song, analist bij DailyFX, is de situatie precair en kan ze elk moment uit de hand lopen. Song ving geruchten op dat de zeven grootste geïndustrialiseerde landen, verenigd in G-7, zich grote zorgen maken en klaar staan om gezamenlijk in te grijpen.

Het eerste slachtoffer van die geruchten was het goud, de goudprijs kreeg gisteren weer rake klappen. Voor een troy ounce goud werd gisterenavond in New York nog iets minder dan 1650 dollar betaald.

Goud profiteerde in de afgelopen week eventjes van de strijd om de valutamarkten, maar kan nog goedkoper worden wanneer G-7 daadwerkelijk tot actie zou overgaan.

David Song, analist bij DailyFX, is de situatie precair en kan ze elk moment uit de hand lopen. Song ving geruchten op dat de zeven grootste geïndustrialiseerde landen, verenigd in G-7, zich grote zorgen maken en klaar staan om gezamenlijk in te grijpen. Het eerste slachtoffer van die geruchten was het goud, de goudprijs kreeg gisteren weer rake klappen. Voor een troy ounce goud werd gisterenavond in New York nog iets minder dan 1650 dollar betaald. Goud profiteerde in de afgelopen week eventjes van de strijd om de valutamarkten, maar kan nog goedkoper worden wanneer G-7 daadwerkelijk tot actie zou overgaan.