Hedge fund manager Dennis Gartman, die tevens de uitgever is van The Gartman Letter investment, vreest echter veel minder voor de grondstoffen, die zich kunnen gaan loskoppelen van de dollar.

Gaan de grondstoffen inderdaad de inverse correlatie met de dollar kunnen doorbreken? Wanneer het antwoord op deze vraag positief is, kunnen goud en zilver volgens Gartman aan een volgende been van de hausse-fase beginnen.

Gartman is overigens van mening dat de drijvende kracht achter de hausse van de dollar de inflatiedreiging blijft en niet de devaluatie van de dollarkoers.

Goud is momenteel de 3de belangrijkste reservemunt in de wereld en gaat volgens Gartman binnenkort de euro verdringen als de 2de belangrijkste.

Hedge fund manager Dennis Gartman, die tevens de uitgever is van The Gartman Letter investment, vreest echter veel minder voor de grondstoffen, die zich kunnen gaan loskoppelen van de dollar. Gaan de grondstoffen inderdaad de inverse correlatie met de dollar kunnen doorbreken? Wanneer het antwoord op deze vraag positief is, kunnen goud en zilver volgens Gartman aan een volgende been van de hausse-fase beginnen. Gartman is overigens van mening dat de drijvende kracht achter de hausse van de dollar de inflatiedreiging blijft en niet de devaluatie van de dollarkoers. Goud is momenteel de 3de belangrijkste reservemunt in de wereld en gaat volgens Gartman binnenkort de euro verdringen als de 2de belangrijkste.