De meeste financiële waarnemers kiezen volgens professor Stefan Duchateau voor de veiligste optie: Als het dan toch goed uitdraait op de beurzen, dan is iedereen tevreden en wordt jouw negatieve prognose snel vergeten. Krijgen de aandelenmarkten (al dan niet toevallig) dan toch een snoekduik te verwerken, dan verdrummen de bloemenmeisjes zich, met boeketten gladiolen.

Duchateau kan zich echter in deze "logica" niet terugvinden. Dit is immers geen onschuldig spel. Het volhouden van negatieve prognoses heeft immers een belangrijke opportuniteitskost. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De meeste financiële waarnemers kiezen volgens professor Stefan Duchateau voor de veiligste optie: Als het dan toch goed uitdraait op de beurzen, dan is iedereen tevreden en wordt jouw negatieve prognose snel vergeten. Krijgen de aandelenmarkten (al dan niet toevallig) dan toch een snoekduik te verwerken, dan verdrummen de bloemenmeisjes zich, met boeketten gladiolen. Duchateau kan zich echter in deze "logica" niet terugvinden. Dit is immers geen onschuldig spel. Het volhouden van negatieve prognoses heeft immers een belangrijke opportuniteitskost. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.