De hyperinflationisten waren er als de kippen bij om van de daken af te schreeuwen dat het goud nu eindelijk was vertrokken. Jammer maar helaas, er werd opnieuw te vroeg victorie gekraaid. Inmiddels is de beweging in de goudprijs opnieuw stilgevallen en niets wijst er op dat die snel weer zal aantrekken.

De volatiliteit in de goudfutures heeft een dieptepunt voor de afgelopen vier jaar bereikt, de verhandelde volumes en de open interest op de Comex vertonen opnieuw een dalende trend. Goud mist de kracht om op te veren en op korte termijn lijkt een terugval onder 1300 dollar het meest waarschijnlijke scenario.

De hyperinflationisten waren er als de kippen bij om van de daken af te schreeuwen dat het goud nu eindelijk was vertrokken. Jammer maar helaas, er werd opnieuw te vroeg victorie gekraaid. Inmiddels is de beweging in de goudprijs opnieuw stilgevallen en niets wijst er op dat die snel weer zal aantrekken. De volatiliteit in de goudfutures heeft een dieptepunt voor de afgelopen vier jaar bereikt, de verhandelde volumes en de open interest op de Comex vertonen opnieuw een dalende trend. Goud mist de kracht om op te veren en op korte termijn lijkt een terugval onder 1300 dollar het meest waarschijnlijke scenario.