Een troy ounce goud kostte in New York gisterenavond 1265,57 dollar, of een kwart procent minder dan het slotniveau van de dag voordien. De zilverprijs bereikte vanmorgen het hoogste niveau voor de afgelopen 30 maanden.

Hiroyuki Kikukawa, general manager of research bij IDO Securities Co, is van mening dat de dollarkoers weer kan gaan dalen nu het effect van de ingreep van de Japanse centrale bank is uitgewerkt.

Als gevolg van de interventies van de Bank of Japan daalde de koers van de yen met 3,30%, wat de sterkste daling was in 22 maanden. Kikukawa is van mening dat de goudprijs binnenkort zijn nieuwe piekkoers gaat verkennen. Dit jaar is de goudprijs al met 16% gestegen.

Een troy ounce goud kostte in New York gisterenavond 1265,57 dollar, of een kwart procent minder dan het slotniveau van de dag voordien. De zilverprijs bereikte vanmorgen het hoogste niveau voor de afgelopen 30 maanden. Hiroyuki Kikukawa, general manager of research bij IDO Securities Co, is van mening dat de dollarkoers weer kan gaan dalen nu het effect van de ingreep van de Japanse centrale bank is uitgewerkt. Als gevolg van de interventies van de Bank of Japan daalde de koers van de yen met 3,30%, wat de sterkste daling was in 22 maanden. Kikukawa is van mening dat de goudprijs binnenkort zijn nieuwe piekkoers gaat verkennen. Dit jaar is de goudprijs al met 16% gestegen.