Dat was 0,30% minder dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Donderdag in de loop van de dag bereikte de goudprijs een nieuw historisch piekniveau van 1387,35 dollar.

Het december-contract deed het op de Comex zelfs nog iets beter, dit bereikte een piek op 1388,10 dollar. Analisten merken op dat de bewegingen in de goudprijs steeds heftiger worden.

Dat zou kunnen betekenen dat er een forse (?) correctie op komst is. C.S. Oh, hoofd van het overseas futures team bij NH Investment & Futures Co, is van mening dat zo'n correctie alleszins van tijdelijke aard zou zijn. Hij gelooft in een verdere stijging van de goudprijs.

Dat was 0,30% minder dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Donderdag in de loop van de dag bereikte de goudprijs een nieuw historisch piekniveau van 1387,35 dollar. Het december-contract deed het op de Comex zelfs nog iets beter, dit bereikte een piek op 1388,10 dollar. Analisten merken op dat de bewegingen in de goudprijs steeds heftiger worden. Dat zou kunnen betekenen dat er een forse (?) correctie op komst is. C.S. Oh, hoofd van het overseas futures team bij NH Investment & Futures Co, is van mening dat zo'n correctie alleszins van tijdelijke aard zou zijn. Hij gelooft in een verdere stijging van de goudprijs.