Als de FED de steunmaatregelen onder de economie terugtrekt, zijn de kansen op zo'n ontwaarding een stuk kleiner geworden. Gina Sanchez, oprichtster van Chantico Global, wijst er op dat de goudprijs dit jaar ongeveer een kwart heeft moeten prijsgeven.

Goud krijgt nauwelijks nog een kans om hogere regionen te verkennen en daar is volgens Sanchez een duidelijke reden voor. De macro-economische indicatoren zijn sinds het begin van dit jaar beginnen te verbeteren en dat speelt duidelijk in het nadeel van het goud.

Als de FED de steunmaatregelen onder de economie terugtrekt, zijn de kansen op zo'n ontwaarding een stuk kleiner geworden. Gina Sanchez, oprichtster van Chantico Global, wijst er op dat de goudprijs dit jaar ongeveer een kwart heeft moeten prijsgeven. Goud krijgt nauwelijks nog een kans om hogere regionen te verkennen en daar is volgens Sanchez een duidelijke reden voor. De macro-economische indicatoren zijn sinds het begin van dit jaar beginnen te verbeteren en dat speelt duidelijk in het nadeel van het goud.