Voor een troy ounce goud werd in Seoul vanmorgen 1395,20 dollar betaald, of 0,20% meer dan het slotniveau van gisteren. Gisteren bereikte de goudprijs op 1424,60 dollar een nieuwe historische piekkoers.

Aanleiding voor de vlucht richting goud is de vrees voor een escalatie van de Europese begrotingscrisis. De beleggers houden er rekening mee dat sommige Europese landen hun schulden niet gaan kunnen terugbetalen.

C.S. Oh, head of overseas futures team bij NH Investment & Futures Co. in Seoul, wijst er op dat er maar geld wordt bijgedrukt. Het laten rollen van de geldpersen speelt volgens Oh in het voordeel van de edelmetalen.

Voor een troy ounce goud werd in Seoul vanmorgen 1395,20 dollar betaald, of 0,20% meer dan het slotniveau van gisteren. Gisteren bereikte de goudprijs op 1424,60 dollar een nieuwe historische piekkoers. Aanleiding voor de vlucht richting goud is de vrees voor een escalatie van de Europese begrotingscrisis. De beleggers houden er rekening mee dat sommige Europese landen hun schulden niet gaan kunnen terugbetalen. C.S. Oh, head of overseas futures team bij NH Investment & Futures Co. in Seoul, wijst er op dat er maar geld wordt bijgedrukt. Het laten rollen van de geldpersen speelt volgens Oh in het voordeel van de edelmetalen.