Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Tokio 1350,02 dollar betaald, of 0,30% minder dan het slotniveau van gisteren. Deze week is de goudprijs met 1,10% gestegen.

Het is de eerste keer sinds december dat er op weekbasis (tot dusver) een stijging werd opgetekend. Daarmee lijkt de correctie bij het goud alleszins voorlopig achter de rug te zijn.

Chae Un Soo, trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoul, is van mening dat de betere macro-economische indicatoren de interesse voor goud doen afnemen. Hij verwacht dat deze afname van korte duur gaat zijn.

Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Tokio 1350,02 dollar betaald, of 0,30% minder dan het slotniveau van gisteren. Deze week is de goudprijs met 1,10% gestegen. Het is de eerste keer sinds december dat er op weekbasis (tot dusver) een stijging werd opgetekend. Daarmee lijkt de correctie bij het goud alleszins voorlopig achter de rug te zijn. Chae Un Soo, trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoul, is van mening dat de betere macro-economische indicatoren de interesse voor goud doen afnemen. Hij verwacht dat deze afname van korte duur gaat zijn.