De stijging van de goudprijs valt makkelijk te verklaren, er zijn twee factoren die de edelmetalen in focus brengen. Op de eerste plaats is er de verzwakking van de dollarkoers, die goud als alternatieve belegging weer interessant maakt.

Daarnaast is er uiteraard de algemene onzekerheid op de financiële markten. Bloomberg hield een onderzoek bij 23 goudhandelaren en daaruit bleek dat het optimisme rond het goud nog steeds overheerst.

3 handelaren verwachten volgende week een daling van de goudprijs, 3 zijn neutraal en alle anderen gaan uit van een verdere stijging van de goudprijs.

Andrey Kryuchenkov, analist bij VTB Capital in Londen, is van mening dat volgende week de kaap van 1350 dollar kan worden bereikt.

De stijging van de goudprijs valt makkelijk te verklaren, er zijn twee factoren die de edelmetalen in focus brengen. Op de eerste plaats is er de verzwakking van de dollarkoers, die goud als alternatieve belegging weer interessant maakt. Daarnaast is er uiteraard de algemene onzekerheid op de financiële markten. Bloomberg hield een onderzoek bij 23 goudhandelaren en daaruit bleek dat het optimisme rond het goud nog steeds overheerst. 3 handelaren verwachten volgende week een daling van de goudprijs, 3 zijn neutraal en alle anderen gaan uit van een verdere stijging van de goudprijs. Andrey Kryuchenkov, analist bij VTB Capital in Londen, is van mening dat volgende week de kaap van 1350 dollar kan worden bereikt.