Maar zelfs zonder hyperinflatie lijkt het goud over goede kansen te beschikken. De Chinezen beschouwen goud als een symbool voor het behoud van koopkracht. Wie zich zorgen maakt over de Chinese economie, kan zich tegen mogelijke ingevallen verzekeren door goud te kopen.

Maar hetzelfde geldt ook voor de Amerikaanse economie, want die is ook nog niet altijd veilig thuis. Goud kan echter sneller dan verwacht door de kaap van 2000 dollar breken en wanneer deze grens wordt doorbroken kan het allemaal erg snel gaan met de goudprijs.

Maar zelfs zonder hyperinflatie lijkt het goud over goede kansen te beschikken. De Chinezen beschouwen goud als een symbool voor het behoud van koopkracht. Wie zich zorgen maakt over de Chinese economie, kan zich tegen mogelijke ingevallen verzekeren door goud te kopen. Maar hetzelfde geldt ook voor de Amerikaanse economie, want die is ook nog niet altijd veilig thuis. Goud kan echter sneller dan verwacht door de kaap van 2000 dollar breken en wanneer deze grens wordt doorbroken kan het allemaal erg snel gaan met de goudprijs.