Bij RBC Precious Metals wijst strateeg George Gero op het feit dat goud alleen maar een rol als vluchthaven vervult wat betreft het handhaven van de koopkracht. Concreet wil dat zeggen dat goud alleen maar interessant is wanneer we in een inflatoire omgeving zijn aanbeland.

Goud behoudt inderdaad zijn waarde als er inflatie is, iets wat niet van bijvoorbeeld de dollar niet kan worden gezegd. Maar goud is zeker geen veilige vluchthaven op de manier waarop Duitse en Amerikaanse staatsobligaties dat zin. Of met andere woorden: volgens Gero wordt de rol van goud zwaar overschat.

Bij RBC Precious Metals wijst strateeg George Gero op het feit dat goud alleen maar een rol als vluchthaven vervult wat betreft het handhaven van de koopkracht. Concreet wil dat zeggen dat goud alleen maar interessant is wanneer we in een inflatoire omgeving zijn aanbeland. Goud behoudt inderdaad zijn waarde als er inflatie is, iets wat niet van bijvoorbeeld de dollar niet kan worden gezegd. Maar goud is zeker geen veilige vluchthaven op de manier waarop Duitse en Amerikaanse staatsobligaties dat zin. Of met andere woorden: volgens Gero wordt de rol van goud zwaar overschat.