Deze technische analist bij Chartered Market Technician Daniel Bruno is adviseur van zowel banken als hedge funds en wordt dus binnen de financiële wereld zeker gerespecteerd.

Bruno baseert zich op de Fibonacci-reeks. Een stijging tot 1419 dollar per troy ounce zou overeenstemmen met een 150% projectie van de rally van de goudprijs tussen januari en december 2009.

Bruno stelt vast dat de goudprijs makkelijk boven zijn trendlijn standhoudt, standlijn die vertrekt vanaf het dieptepunt voor het goud in januari vorig jaar. Dat is in zijn visie een duidelijk bullish signaal.

Voorwaarde om de klim naar 1400 dollar te kunnen afwerken, is dat de goudprijs kan standhouden boven 1000 dollar. In 2009 steeg de goudprijs voor het negende opeenvolgende jaar, met ditmaal een klim van 24%.

De afgelopen dagen schommelde de goudprijs rond het niveau van 1100 dollar per troy ounce, zonder dat er echt opvallende bewegingen plaatsvonden. Goudspecialisten houden momenteel vooral de evolutie van de dollarkoers in de gaten.

Deze technische analist bij Chartered Market Technician Daniel Bruno is adviseur van zowel banken als hedge funds en wordt dus binnen de financiële wereld zeker gerespecteerd. Bruno baseert zich op de Fibonacci-reeks. Een stijging tot 1419 dollar per troy ounce zou overeenstemmen met een 150% projectie van de rally van de goudprijs tussen januari en december 2009. Bruno stelt vast dat de goudprijs makkelijk boven zijn trendlijn standhoudt, standlijn die vertrekt vanaf het dieptepunt voor het goud in januari vorig jaar. Dat is in zijn visie een duidelijk bullish signaal. Voorwaarde om de klim naar 1400 dollar te kunnen afwerken, is dat de goudprijs kan standhouden boven 1000 dollar. In 2009 steeg de goudprijs voor het negende opeenvolgende jaar, met ditmaal een klim van 24%. De afgelopen dagen schommelde de goudprijs rond het niveau van 1100 dollar per troy ounce, zonder dat er echt opvallende bewegingen plaatsvonden. Goudspecialisten houden momenteel vooral de evolutie van de dollarkoers in de gaten.