Volgens Don Coxe, portfolio adviser bij BMO Asset Management, stelt echter een duidelijke verandering vast in de perceptie van de edelmetalen. Goud kan in de toekomst op goed in plaats van op slecht nieuws reageren, wat van de beleggers een andere manier van denken zou vragen.

Inflatie is er niet gekomen als gevolg van de geldcreatie door de staat, maar wel als gevolg van een versnelde groei van de economie. Beter economisch nieuws op een ogenblik dat de Amerikaanse centrale bank nog massaal geld uit de lucht plukt zal inflatie veroorzaken, met een stijging van de goudprijs tot gevolg.

Volgens Don Coxe, portfolio adviser bij BMO Asset Management, stelt echter een duidelijke verandering vast in de perceptie van de edelmetalen. Goud kan in de toekomst op goed in plaats van op slecht nieuws reageren, wat van de beleggers een andere manier van denken zou vragen. Inflatie is er niet gekomen als gevolg van de geldcreatie door de staat, maar wel als gevolg van een versnelde groei van de economie. Beter economisch nieuws op een ogenblik dat de Amerikaanse centrale bank nog massaal geld uit de lucht plukt zal inflatie veroorzaken, met een stijging van de goudprijs tot gevolg.