De dollar kan beginnen te stijgen ten opzichte van de meeste andere valuta's, maar hierbij moet volgens Frank Vranken, hoofd strategie bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, ook rekening gehouden worden met het feit dat het deficiet op de Amerikaanse handelsbalans niet langer krimpt.

Het moet nog afgewacht worden of dit een tijdelijke fase is dan wel of er van een trendommekeer mag gesproken worden. Het tekort op de lopende rekening blijft echter in ieder geval een factor die de koers van de dollar kan helpen bepalen. Het goud kan in prijs dalen als de koers van de dollar stijgt, zeker wanneer de geopolitieke spanningen afnemen.

De dollar kan beginnen te stijgen ten opzichte van de meeste andere valuta's, maar hierbij moet volgens Frank Vranken, hoofd strategie bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, ook rekening gehouden worden met het feit dat het deficiet op de Amerikaanse handelsbalans niet langer krimpt. Het moet nog afgewacht worden of dit een tijdelijke fase is dan wel of er van een trendommekeer mag gesproken worden. Het tekort op de lopende rekening blijft echter in ieder geval een factor die de koers van de dollar kan helpen bepalen. Het goud kan in prijs dalen als de koers van de dollar stijgt, zeker wanneer de geopolitieke spanningen afnemen.