Aanleiding voor de verdere correctie zou een verder herstel van de Amerikaanse economie kunnen worden. Dat herstel zou in de komende maanden namelijk aan snelheid kunnen winnen. Maar echt negatief voor de goudprijs is Metals Focus anderzijds ook weer niet.

De kans is klein dat de goudprijs opnieuw een duik met 28% zal maken, zoals vorig jaar het geval was. Het is echter een veeg teken aan de wand dat de goudprijs na een sterke start in de eerste weken van dit jaar opnieuw aan snelheid heeft ingeboet. De trend zal in de komende maanden verder verzwakken.

Aanleiding voor de verdere correctie zou een verder herstel van de Amerikaanse economie kunnen worden. Dat herstel zou in de komende maanden namelijk aan snelheid kunnen winnen. Maar echt negatief voor de goudprijs is Metals Focus anderzijds ook weer niet. De kans is klein dat de goudprijs opnieuw een duik met 28% zal maken, zoals vorig jaar het geval was. Het is echter een veeg teken aan de wand dat de goudprijs na een sterke start in de eerste weken van dit jaar opnieuw aan snelheid heeft ingeboet. De trend zal in de komende maanden verder verzwakken.