De Chinese munt heeft de hoogste waardering ten opzichte van de dollar bereikt in bijna 20 jaar, hetgeen aangeeft dat er nog heel wat beweging kan gebeuren op de valutamarkten. Goud kan bescherming bieden tegen onverwachte bewegingen op de valutamarkten.

Hetzelfde geldt voor de geopolitieke situatie, waarbij Juvyns opmerkt dat er met name in het Midden Oosten nog heel wat kan mislopen. Bovendien zijn ook de spanningen in de regio Asia Pacific opgelopen, waar China en Japan elkaar de tanden tonen. Ook tegen dit soort spanningen kan het goud bescherming bieden.

De Chinese munt heeft de hoogste waardering ten opzichte van de dollar bereikt in bijna 20 jaar, hetgeen aangeeft dat er nog heel wat beweging kan gebeuren op de valutamarkten. Goud kan bescherming bieden tegen onverwachte bewegingen op de valutamarkten. Hetzelfde geldt voor de geopolitieke situatie, waarbij Juvyns opmerkt dat er met name in het Midden Oosten nog heel wat kan mislopen. Bovendien zijn ook de spanningen in de regio Asia Pacific opgelopen, waar China en Japan elkaar de tanden tonen. Ook tegen dit soort spanningen kan het goud bescherming bieden.