Wie kan kopen rond 1250 dollar en kan verkopen boven 1300 dollar, kan eventueel nog een winstje op zak steken. Maar fundamenteel is er geen enkele reden om momenteel goud te kopen. De belangrijkste reden om eventueel goud te kopen, namelijk inflatiedreiging, ontbreekt namelijk.

Ondanks de duizenden miljarden dollars die de Amerikaanse centrale bank in het financieel systeem heeft gepompt maakt het inflatiescenario nog altijd geen schijn van kans. Het probleem is namelijk dat de consumenten weigeren te consumeren, waardoor de prijzen ook niet stijgen. De consumenten spenderen simpelweg niet voldoende om de inflatie aan te wakkeren.

Wie kan kopen rond 1250 dollar en kan verkopen boven 1300 dollar, kan eventueel nog een winstje op zak steken. Maar fundamenteel is er geen enkele reden om momenteel goud te kopen. De belangrijkste reden om eventueel goud te kopen, namelijk inflatiedreiging, ontbreekt namelijk. Ondanks de duizenden miljarden dollars die de Amerikaanse centrale bank in het financieel systeem heeft gepompt maakt het inflatiescenario nog altijd geen schijn van kans. Het probleem is namelijk dat de consumenten weigeren te consumeren, waardoor de prijzen ook niet stijgen. De consumenten spenderen simpelweg niet voldoende om de inflatie aan te wakkeren.