Bill King, de uitgever van The King Report, maakt zich echter niet te veel zorgen over deze evolutie. Goud is op lange termijn een betere investering dan aandelen, zo stelt King, maar dan moeten de beleggers wel over een heel ruime tijdspanne durven denken.

Sinds 1967 is de goudprijs met een factor 37,43 gestegen en dat is ongeveer twee keer zo veel als de Dow Jones over dezelfde periode heeft laten zien. De Dow steeg in de afgelopen 47 jaar namelijk slechts met een factor 18,45. Alleen in de technologiezeepbel van 1997-2000 deed goud het beter dan aandelen.

Bill King, de uitgever van The King Report, maakt zich echter niet te veel zorgen over deze evolutie. Goud is op lange termijn een betere investering dan aandelen, zo stelt King, maar dan moeten de beleggers wel over een heel ruime tijdspanne durven denken. Sinds 1967 is de goudprijs met een factor 37,43 gestegen en dat is ongeveer twee keer zo veel als de Dow Jones over dezelfde periode heeft laten zien. De Dow steeg in de afgelopen 47 jaar namelijk slechts met een factor 18,45. Alleen in de technologiezeepbel van 1997-2000 deed goud het beter dan aandelen.