Zowel de Amerikaanse als de Europese centrale bank voorspellen een laag inflatieniveau in 2014, terwijl de Japanse inflatie volgens Legrand rond 1% zal blijven hangen. Het lanceren van een nieuwe ronde van quantative easing zal daar volgens Legland niet veel aan veranderen.

Er is weliswaar nog steeds een stevige onderliggende vraag naar goud, vooral vanuit Azië, maar recent heeft die vraag toch een duidelijk dalende trend te zien gegeven. Het goud is op huidige prijsniveaus nog altijd overgewaardeerd, zeker in een visie op wat langere termijn.

Zowel de Amerikaanse als de Europese centrale bank voorspellen een laag inflatieniveau in 2014, terwijl de Japanse inflatie volgens Legrand rond 1% zal blijven hangen. Het lanceren van een nieuwe ronde van quantative easing zal daar volgens Legland niet veel aan veranderen. Er is weliswaar nog steeds een stevige onderliggende vraag naar goud, vooral vanuit Azië, maar recent heeft die vraag toch een duidelijk dalende trend te zien gegeven. Het goud is op huidige prijsniveaus nog altijd overgewaardeerd, zeker in een visie op wat langere termijn.