Die extra factor kwam er in de vorm van de verklaring van FED-voorzitter Janet Yellen na afloop van de meeting van de Amerikaanse centrale bank. Yellen's uitspraak dat de rente wel eens langer dan verwacht laag zou kunnen blijven, pakte de goudmarkt bij verrassing.

De trend is namelijk dat de goudprijs de neiging heeft om te verzwakken wanneer de rente hoog staat, maar dat in een omgeving van lage rentevoeten de goudprijs meestal sterker voor de dag komt. Het ziet er naar uit dat de rente in de komende maanden een belangrijke rol zal spelen in de bepaling van de prijs van het goud.

Die extra factor kwam er in de vorm van de verklaring van FED-voorzitter Janet Yellen na afloop van de meeting van de Amerikaanse centrale bank. Yellen's uitspraak dat de rente wel eens langer dan verwacht laag zou kunnen blijven, pakte de goudmarkt bij verrassing. De trend is namelijk dat de goudprijs de neiging heeft om te verzwakken wanneer de rente hoog staat, maar dat in een omgeving van lage rentevoeten de goudprijs meestal sterker voor de dag komt. Het ziet er naar uit dat de rente in de komende maanden een belangrijke rol zal spelen in de bepaling van de prijs van het goud.