Op de eerste plaats is het duidelijk dat de politiek in verschillende landen alle moeite van de wereld heeft om besparingsmaatregelen door te voeren of om belastingverlagingen aan te kondigen.

Windmill stelt vast dat de verschillende landen hun begrotingen niet onder controle krijgen en dat kan alleen in het voordeel van het goud werken. Voor Windmill is goud vooral een investering op lange termijn, op korte termijn vallen de bewegingen in de goudprijs niet te voorspellen.

De belangrijkste aantrekkingskracht van het goud is momenteel dat geen enkele wereldmunt nog echt veilig is. Geld wordt namelijk uitgegeven door overheden en die hebben massaal aan geloofwaardigheid verloren.

Op de eerste plaats is het duidelijk dat de politiek in verschillende landen alle moeite van de wereld heeft om besparingsmaatregelen door te voeren of om belastingverlagingen aan te kondigen. Windmill stelt vast dat de verschillende landen hun begrotingen niet onder controle krijgen en dat kan alleen in het voordeel van het goud werken. Voor Windmill is goud vooral een investering op lange termijn, op korte termijn vallen de bewegingen in de goudprijs niet te voorspellen. De belangrijkste aantrekkingskracht van het goud is momenteel dat geen enkele wereldmunt nog echt veilig is. Geld wordt namelijk uitgegeven door overheden en die hebben massaal aan geloofwaardigheid verloren.