Goud roest niet, is niet breekbaar maar mag volgens Taleb evenmin onverwoestbaar worden genoemd. Door de eeuwen heen heeft goud altijd een bepaalde waarde behouden, maar die waarde fluctueert sterk naargelang de omringende omstandigheden zich wijzigen.

Concreet wil dit zeggen dat goud onmogelijk als een goede belegging kan worden beschouwd, precies vanwege de onvoorspelbaarheid die onlosmakelijk met dit edelmetaal verbonden is. Het is namelijk onmogelijk te voorspellen in welke richting de goudprijs zich zal ontwikkelen.

Goud roest niet, is niet breekbaar maar mag volgens Taleb evenmin onverwoestbaar worden genoemd. Door de eeuwen heen heeft goud altijd een bepaalde waarde behouden, maar die waarde fluctueert sterk naargelang de omringende omstandigheden zich wijzigen. Concreet wil dit zeggen dat goud onmogelijk als een goede belegging kan worden beschouwd, precies vanwege de onvoorspelbaarheid die onlosmakelijk met dit edelmetaal verbonden is. Het is namelijk onmogelijk te voorspellen in welke richting de goudprijs zich zal ontwikkelen.