De beleggers hebben de goudprijs over de afgelopen 10 jaar fors hoger geduwd, waarbij de rally tijdens de afgelopen vijf jaar werd gevoed door de vrees dat de interventies van de centrale banken (meer bepaald een agressieve monetaire politiek) tot meer inflatie zou leiden.

Eerder deze week berichtte de Financial Times dat de Exchange Traded Funds, de beleggingsfondsen die in goud beleggen, in een recordtempo de ingeomen posities aan het afbouwen waren.

Sinds begin van dit jaar zou er in totaal al 140 ton goud zijn verkocht door deze fondsen. Aan dat tempo kan het niet anders dan dat de goudprijs onder druk blijft staan.

De beleggers hebben de goudprijs over de afgelopen 10 jaar fors hoger geduwd, waarbij de rally tijdens de afgelopen vijf jaar werd gevoed door de vrees dat de interventies van de centrale banken (meer bepaald een agressieve monetaire politiek) tot meer inflatie zou leiden. Eerder deze week berichtte de Financial Times dat de Exchange Traded Funds, de beleggingsfondsen die in goud beleggen, in een recordtempo de ingeomen posities aan het afbouwen waren. Sinds begin van dit jaar zou er in totaal al 140 ton goud zijn verkocht door deze fondsen. Aan dat tempo kan het niet anders dan dat de goudprijs onder druk blijft staan.