Goud is nu in een berenmarkt beland, herstel lijkt op korte termijn onwaarschijnlijk. Maar niet alleen de goudprijs ging steil onderuit, ook de andere grondstoffen kregen meestal rake klappen. Ook het zilver is fors in prijs gedaald, de zilverprijs noteert nu ongeveer 45% onder de piek die in 2011 werd opgetekend.

Voor een troy ounce zilver moet nu nog ongeveer 26,30 dollar worden betaald. Tom Kendall, head of precious metals research bij Credit Suisse, vreest dat de goudprijs zich maar moeizaam zal kunnen herstellen. In ieder geval is er op korte termijn nog baisse-potentieel aanwezig, hoewel een pull-back niet a priori mag worden uitgesloten.

Goud is nu in een berenmarkt beland, herstel lijkt op korte termijn onwaarschijnlijk. Maar niet alleen de goudprijs ging steil onderuit, ook de andere grondstoffen kregen meestal rake klappen. Ook het zilver is fors in prijs gedaald, de zilverprijs noteert nu ongeveer 45% onder de piek die in 2011 werd opgetekend. Voor een troy ounce zilver moet nu nog ongeveer 26,30 dollar worden betaald. Tom Kendall, head of precious metals research bij Credit Suisse, vreest dat de goudprijs zich maar moeizaam zal kunnen herstellen. In ieder geval is er op korte termijn nog baisse-potentieel aanwezig, hoewel een pull-back niet a priori mag worden uitgesloten.